Γνωρίστε μας

Η διεπιστημονική μας ομάδα αποτελείται από λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους.

Η ομάδα μας

Βίλη Σκαρλοπούλου, Λογοθεραπεύτρια Bsc, MA, HCPC reg, RCSLT

H Βίλη Σκαρλοπούλου είναι λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του City University London και μέλος του συλλόγου λογοθεραπευτών Ηνωμένου Βασιλείου.
Αποτελεί το ιδρυτικό μέλος της Aachellas και δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της εναλλακτικής επικοινωνίας σε Ελλάδα και εξωτερικό με εκπαιδεύσεις και παρουσιάσεις. Συνεργάζεται με το Χατζηπατέρειο (ΚΑΣΠ) ως επόπτρια της ομάδας λογοθεραπευτών στην εναλλακτική κι επαυξητική επικοινωνία ενώ είναι και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια θεραπευτών (eklan tutor).
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εναλλακτική επικοινωνία στον τομέα του αυτισμού και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στον τομέα αυτό (Centre for AAC and autism).

Αθηνά Βαφάκου,
Λογοθεραπεύτρια MSC

Η Αθηνά Βαφάκου μεγάλωσε στην Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και στην συνέχεια τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο MSc in Language Sciences with specialization in Language Development στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της συμμετείχε σε έρευνα όσον αφορά την ανάπτυξη της πραγματολογίας σε παιδιά με αυτισμό και σύνδρομο Down.
Το κύριο κλινικό της ενδιαφέρον, περιστέφεται γύρω από τις διαταραχές της επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Χρησιμοποιεί εναλλακτική επικοινωνία σε παιδία με κινητικές δυσκολίες ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χρήση εναλλακτικής επικοινωνίας από ενήλικες.