Προσφέρουμε διεπιστημονικές αξιολογήσεις για τον εντοπισμό κατάλληλoυ συστήματος επικοινωνίας για άτομα με δυσκολίες στην επικοινωνία.

Η ομάδα αξιολόγησης  θα συνεργαστεί με το άτομο, την οικογένεια και τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες για τον εντοπισμό των δυσκολιών και την διευκόλυνση της μάθησης και της επικοινωνίας.

Αναγνωρίζουμε τα οφέλη της διεπιστημονικής προσέγγισης κατά την αξιολόγηση. Πολύ λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν αποτελέσματα μεμονωμένα γι’αυτό κι ενθαρρύνουμε τα άτομα, τις οικογένειές τους και τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες να συνεργαστούν ομαδικά – από το πρώτο βήμα του εντοπισμού μιας ανάγκης, μέχρι τη συνεχιζόμενη αναθεώρηση και την παροχή υποστήριξης που απαιτείται για κάθε άτομο έτσι ώστε να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

Εάν δεν πραγματοποιηθεί επιστημονικά ορθή αξιολόγηση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως ακατάλληλες συστάσεις για εξοπλισμό, ελλιπής εκπαίδευση/υποστήριξη γονέων ή / και αποτυχία στην εφαρμογή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η παρέμβαση δεν πετυχαίνει και το άτομο δεν μπορεί να προχωρήσει.

Για αυτούς τους λόγους, η ΕΕΕ hellas ενεργεί ως  «ομάδα» από την αρχή της διαδικασίας: Ο κύριος στόχος μας είναι να διευκολύνουμε το άτομο ώστε να εντοπιστούν και την επιτευχθούν ρεαλιστικοί στόχοι.

Οι ομάδες αξιολόγησης και κατάρτισης αποτελούνται από Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, Ψυχολόγους και Ειδικούς παιδαγωγούς. Όλα τα μέλη της ομάδας διαθέτουν πλήρη κατάρτιση στην εναλλακτική επικοινωνία και χρόνια εμπειρία τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.